Integrasjoner
Designet til Compose har blitt oppdatert. Siden kan inneholde skjermbilder av det gamle designet, men informasjonen er oppdatert. Vi takker for din tålmodighet mens vi oppdaterer bildene!
Innhold
Hva er en integrasjon?
Hvordan lager jeg en integrasjon?
Innstillinger
Forespørsel-headere
Forespørsel-body
Svar
Hvordan bruker jeg en integrasjon?
Hvordan refererer du forespørselsvariabler i responsvariabeltransformasjonsskript?
Hva er en integrasjon?
Compose tilbyr muligheten til å utfylle skjemasvar automatisk ved å bruke integrerte webtjenester. Enhver ekstern tjeneste som aksepterer og produserer XML- eller JSON-data kan brukes i Compose. De eksterne tjenestene er representert som et sett av forespørsel- og svar-variabler knyttet mot prosessen, hvor de kan knyttes til f.eks. svarfelter i spørsmål. Forespørselen er formatert basert på samme prinsipp som for tekstgeneratorer – ved bruk av forespørsel-variabler er det mulig å skreddersy forespørselformatet til det eksterne systemets egne behov. Dataen mottatt fra den eksterne tjenesten er syntaktisk analysert, og verdiene fra response-variablene er utvunnet med XPath-uttrykk som konfigureres i integrasjonsbyggeren. En integrasjon er dermed deklareringen av denne tilretteleggingen av data-utveksling fra de eksterne webtjenestene.
Hvordan lager jeg en integrasjon?
I tillegg til denne dokumentasjonen finnes en opplæringsvideo om hvordan du lager en integrasjon her. Videoen er på norsk med engelsk undertekst tilgjengelig.
En integrasjon kan opprettes og redigeres i integrasjonsbyggeren, men du har også anledning til å opprette en ny integrasjon direkte i arbeidsområdet. Trykk Ny integrasjon fra toppmenyen i Arkivet og gi den et navn.
Innstillinger
Åpne integrasjonen du nettopp lagde og se at du befinner deg i menyen for Innstillinger i integrasjonsbyggeren. Under Egenskaper, finner du URL-feltet som kan bli parametrisert med {}-notasjon. Dette lar deg behandle deler av URL-en som variabler, noe som er høyst nyttig dersom f.eks. et organisasjons- eller fødselsnummer er tilstede i URL-en. Ved å erstatte nummeret med parameteren {nr} i URL-en, kan du få tilgang på informasjon basert på et valgfritt organisasjons- eller fødselsnummer ved å ta inn nummeret som personen som fyller ut skjemaet skriver inn.
Velg handling i nedtrekkslisten til høyre for URL-feltet. Compose støtter GET/PUT/POST/DELETE (valget du tar vil være spesifisert i tjeneste-dokumentasjonen til tjenesten du bruker). Vi gjør deg oppmerksom på at GET-forespørsler, basert på HTTP-standarden, ikke støtter bruk av forespørsel-body.
I dette eksempelet bruker vi POST-handlingen. For å bruke den trenger vi forespørsel-variabler. Trykk Opprett-knappen (+) og gi den et passende navn.
Når du har laget en forespørsel-variabel endrer du dets egenskaper ved å dobbeltklikke på den. I dette eksempelet setter vi datatypen til Tekst.
Gjenta dette steget inntil du har så mange variabler du trenger.
Denne tjenesten trenger også svar-variabler. Svar-variablene inneholder returnert data fra tjenesten vi integrerer mot. Opprett (+) disse under Svar-variabler.
Opprett, navngi og konfigurer egenskapene til hver variabel ved å dobbelt-klikke på dem. Gjenta dette steget inntil du har svar-variablene du trenger.
Velg datautvekslings-formatet i headeren til svar-variabler.
Forespørsel-headere
Hvis du integrerer mot et privat API eller et register som krever autentisering, legger du disse detaljene inn ved å opprette (+) nye forespørsel-headere.
Forespørsel-body
Her kan du definere forespørselsformat og henvise til forespørsels-variablene dine. Formatet må være kompatibelt med sluttpunktet til tjenesten du integrerer mot. Siden Compose tilbyr et grensesnitt lignende en tekstgenerator, lar det seg gjøre å definere et vilkårlig forespørselsformat.
Svar
For hver svar-variabel må du spesifisere XPath-uttrykket med syntaksen til datautvekslingsformatet du valgte i innstillingsmenyen. Ha datatypene i bakhodet, og at XPath-uttrykkene returnerer en verdi og ikke en node.
Hvis du ønsker å tilpasse verdien fra svar-variabelen, kan du endre verdien med Groovy-kode ved å trykke på den grønne Konverter verdi-knappen til høyre for uttrykksfeltet.
Lagre tjenesten, og opprett en ny versjon i Versjoner-panelet ved å trykke Ny versjon-knappen.
Når en integrasjon er versjonert kan den brukes på tvers av prosesser og skjema. Ta enten en kikk på opplæringsvideoen på toppen av veiledningen eller brukerveiledningen Integrasjoner (automatisk utfylling av skjema og prosesser), for å lære hvordan du kobler integrasjoner til skjema og prosesser.
Hvordan refererer du forespørselsvariabler i responsvariabeltransformasjonsskript?
Tidligere kunne vi bare definere listene filtrert etter arbeidsflyt-ID-er. I en nylig utvikling kunne vi videre filtrere disse listene innenfor samme arbeidsflyt. Vi kan bruke filterverdien dynamisk ved å bruke forespørselsvariabelen som en filterverdi i responsvariabelen. Et eksempel er gitt nedenfor,
Eksempel - Du vil filtrere ut alle studentene på en skole. Videre vil du filtrere ut alle førsteklassingene på den skolen. Du kan gjøre dette ved å følge trinnene nedenfor.
Første trinn, opprett en liste etter eget valg. Du kan følge denne lenken for å lære hvordan du oppretter lister. Listebyggeren med forespørselsvariablene lagt til.
Neste, opprett en integrasjon og legg til forespørsels- og responsvariabler.
I det gitte eksemplet har vi navngitt forespørselsvariabelen som “filterValue” der den fungerer som en parameter som bestemmer hvilke poster som inkluderes i den resulterende listen. Og responsvariabelen som “filteredList” der den filtrerte listen over saksposter er basert på “filterValue” gitt i forespørselen.
Neste, klikk på responsknappen på venstre panel og klikk på transformasjonsskriptet for responsvariabelen.
Nå kan du kalle variabelverdien som du opprettet i forespørselsvariabelen (filterValue) i skriptet for å filtrere ut postene som ble filtrert med arbeidsflyt-ID-en.